En lugn Ons

Jaha, Idag e det första dagen utan Marcus. Vi bestämde att jag får fixa natt o morgon passen själv, eftersom han ska orka jobba. Gick bara fint, han vakna första gången vid 5 på morgonen, mat sen somna han. Sen vakna han igen vid 08. Mat, byta blöja o sen somna han igen. Sen vakna han vid elva, o fick komma o lägga sig lite o mysa med mig. Härligt att han oxå gillar sovmorna haha. Hoppas på att han fortsätter så.

Så idag har vi inte gjort speciellt mycke. Mor o son quality time typ :) Men nu alldeles strax kommer älsklingen äntligen hem, galet vad jag saknat honom. Vi kanske skulle åka till Rumskulla ikväll o kolla på fotboll. Målilla vs Rumskulla.

En sån härlig Måndag

Idag har vi varit hos BVC med Devin. Gick bara bra, han har gått upp riktigt bra o vuxit bra, o han är inte heller lika gul längre som han var för en vecka sen. De är typ helt borta nu. Dagsljus o ammning. Jag kör dock med både ammning och ersättning. Trixar lite, och de funkar hur bra som helst =) Om nätterna är han verkligen helt okej. Tycker redan att det är ett mönster i de hela, varit i en vecka nu typ. Han somnar rejält runt 23 tiden, sen brukar han vakna vi 03, o då är de marcus pass. Han går upp o ger honom mat, sen somnar Devin igen o sen brukar han vakna vid 06:30 o då går jag upp o byter blöja o ger honom mat, sen somnar han igen. Sen brukar vi sova till 11 tiden. Så ska väl inte klaga! Hade räknat med att de skulle bli riktigt tidiga mornar o sena nätter!

Efter BVC drog vi till Willys o handla lite, sen till Robban o hejja lite innan han drog till jobbet. Sen hem o kolla Titanic! Marcus jäkel hade ju inte sett den, o så funkar de inte. Sen kom Mor min som verkligen är helt förälskad i Devin, o Devin lika så i henne tror jag. Så henne får man nästan sparka ut för att bli av med nu ha ;) Sen tog Marcus, jag o Devin en riktigt långpromenad sådär på kvällen i de sköna vädret :)

Imon är de sista dagen som marcus e ledigt, o de tycker jag suger.



Midsommarhelgen




Fasiken va trögt de går här då! Men de e verkligen full rulle hela tiden! and i LIKE IT! Riktigt jävla skönt, känns som om man lever igen. Hinner inte riktigt med bloggandet, men de kommer nog snart. Marcus börjar ju jobba på Onsdag så då blir de nog lugnare.

I Tors kom syrran och Johan hit o hälsa på. Pappa ska vara kattvakt åt eM o Ellie, dom jävlarna ska ju iväg på värsta trippen. Usa och Mexico. Typ en månad e dom iväg tror jag. Men iaf då hälsades de på lite här :) Ellie jobbade så de var hennes bror som ställde upp o köra hit =) Dom hade med sig ngr racerbåtar med som vi åkte ner till sjön med o testa! Riktigt kul, o fan va fort dom gick! Även mor, reine, Maria o Hedblom hann o titta förbi denna dag =)





På Fredagen drog vi till Öland. Till Marcus Far. Planen var bara att åka lite över dagen o sen hem, men det blev att övernatta. Dom har husvagn på Kapelludden, mitt i smeten på Borgholm. Riktigt trevligt. Vi festade till o med till att lite o jag fick vin. Satt finfint! Devin e ju bara hur underbar som helst, verkligen inga problem med honom. Han sov i stort sett hela tiden ^^, Vädret vart även hur toppen som helst, nästan lite för varmt faktiskt. Man ska egentligen inte klaga men.. Jag kände mig som en riktig klimateriekärring. Hade varit härligt om man fått svalka sig i havet, men är inte tillåtet ännu. Men var riktigt härligt o för första gången vara på Öland som alla andra Svenssons familjer e sådär över midsommar ;)



Vi var helt jäkla slut på lördagen, o vi kom hem på kvällen, men då fick Marcus ett sms ifrån Kim som undra om vi var sugna på o komma o hälsa på han o Emma lite i Sinnerstad. Kunde vi ju inte säga nej till så jag hann ta en liten kalldusch sen vart de bara iväg igen! Devin var inte svår som vanligt, han måste tycka de e lite skumt o vakna till på helt olika platser hela tiden hehe.

I Söndags tog vi de lugnt =) Marcus gjorde köttfärslimpa o potatis o sås, o vi kolla fotbollen. Mexico - Argentina. Fan vilken irriterande match så den snackar vi inte om. Blö -.-


Lite update!

I tisdags vart de ju Grillning med Micha o Danne. Gott o riktigt trevligt. Snacka, lyssna på musik o hade det trevligt. framåt tolv på natten drog dom sig hemåt. Devin skötte sig hur bra som helst. Sover för de mesta hehe.

Igår Kom Emma och Kim på besök :) Då blev de lite glass. Mycket fikande nu hehe. Fast jag brukar avstå, känner knappt ngn hunger. Är värmen kanske. Och idag kom dom förbi med en liten present till Devin, en jätte snygg skjorta o ett par byxor till det. Tackar vi så mycket för. Han kommer bli en riktig cooling sen när han kommer i allt han får :) Det han fick utav Micha o Danne har redan kommit till användning ;)

Efter att Emma o Kim varit här kom Robban. Då drog vi till fotbollsplan. Marcus har blivit så sugen på att börja med fotbollen nu igen när de går VM på Tv. Så dom skulle upp o bolla lite. Devin o jag var såklart med! Låg på en filt och myste o titta på grabbarna. Sedan bjöd Robban oss på Pizza. Satt riktigt fint. Tack tack!




          


Tisdag

Fan jag ligger efter här. Men skjuter hela tiden upp på det för vill uppdatera om dagarna som varit. Men de lär nog aldrig hända. Så vi skiter i det och börjar från o med nu ;) Veckan som varit har varit fullspäckad iaf. Jätte skönt. Folk har kommit som på räls o hälsat på. Mycket trevligt. Känns som om man börjat leva igen. Att vara gravid var nog inte min grej, skönt att de e över, NU e verkligheten här :)

Idag har vi haft besök utav en tant ifrån BVC. Info o lite. Allt vart bra. Han är lite gul i ögonvitan o ser lite solbränd ut, men de var tydligen vanligt och går över efter ett tag. Han skulle vara mycket i dagsljus. De fixas. Han e tydligen riktigt stark i nacken med, de har typ alla sköterskor o läkaren kommenterat om när dom trixat med honom. Så då får man väl allt känna sig lite stolt ;) Fin kille vi fått.

Efter de kom Emilia, Daniel o lilla Jasmine på besök. Va hon växer, tänka sig att de går så fort. Blev fika och sedan lite middag o bara trevligt sällskap. :) Fick se Jasmine dansa med vilket var riktigt gulligt :D

Efter att dom åkt hem drog vi först till våran förra lägenhet o hämta grillen, o där träffa vi på Hedblom så han fick träffa våran lilla Devin med. Sen åkte vi till garaget o fick äntligen bilen städad! riktigt skönt. Nu sover Devin, och Marcus sitter i soffan o spelar Nhl. Jag ska nog gå o krypa ner nu o nana. Imorgon kommer Michaela och Daniel hit, Vi ska grilla! Ska bli riktigt nice :)


Förlossningen.

Många är nyfikna på förlossningen. Så för er.

Det började med att jag vaknade runt 03:30. Magont, extrem mensvärk? Jag vred o hade mig lite o tänkte att de snart skulle gå över. Men det gjorde de inte, så för att inte väcka Marcus så smyger jag mig upp o sätter mig lite vid datorn. Men blev bara värre o värre så började gå runt i lägenheten, Varför vet jag inte? Hade svårt för att vara still iaf. Sen kryper jag tillbaka ner i sängen hos Marcus igen, runt 04:30 på morgonen o frågar hur ont man ska ha för att veta att de e på gång?? Än så länge tänkte jag att de kanske bara var förvärkar. Han sov typ fortfarande tror jag för han kolla lite på mig o fråga om jag hade ont. O jag sa typ att jag trodde de.. (?) Han frågade om han skulle ringa sjukhuset o då sa jag näe.. Då vände han sig om o somna om. Jag bara vafan... Hade skit ont men bet ihop.. Var ju samtidigt lite rädd för sjukhuset haha. Uscha. Tänkte med att jag inte hade haft ont så himla länge heller o dom brukar ju vara lite sura med att ta in en för tidigt. Men gick nog inte många minuter efter de så slog jag till Marcus o han hoppa upp o jag kunde typ nu inte längre stå upp när jag fick mina värkar. Han började ta tiden på hur långt mellanrum det var på mina värkar. Runt 2 min var det då. Jag sprang runt och började packa ihop mina grejer samtidigt som jag skulle ha med till BB. I sista minut, sån e jag! Sen ringde Marcus till sjukhuset, och dom ställde lite frågor o grejer. Och så fick vi komma dit. Den bilresan var riktigt jobbig. Ont ont ont.

Kl 06:41 var jag inskriven på Västerviks sjukhus. När jag klev in på sjukhuset så bara avtog smärtan? o jag tänkte vafan.. Om detta nu bara var förvärkar så tänkte ju jag döda någon. För om det blir mycket värre än såhär så vill inte jag vara med längre! Marcus får tag i en sköterska o hon frågar om jag har mycke ont o så medans hon tar oss till ett rum. Då har allt bara slutat, jag har inte ont längre. Jag får kissa i en mugg o sen fick jag lägga mig på en brits o dom satte två band runt magen på mig o så sattes ngn såndär maskin igång. Sen gick hon. DÅ började det igen. Riktigt ont. o jag kämpade för att ligga still. Gick inte så lång tid tills jag låg o vred o vände på mig och då tryckte jag på den röda knappen så kom en sur jävla sköterska. Jag vill ha bedövning säger jag. Nä de går inte ännu serru, apparaten måste bli klar och sen ska vi byta skift nu så kommer en annan sköterska för att kolla hur mycket du öppnat dej och så gick hon ingen. Helvete tänkte jag o slog lite på maskinen o undra när fan den skulle bli klar. Efter ett jävla bra tag kommer en sköterska in o drar av mig byxorna o kör upp.. ja jag var iaf öppen 4 cm. Då blev de mer, men oj de här har gått fort. Vill du ha bedövning? Ja för fan, jag vill ha all bedövning som går!

 OK, jag får ta ett bad och andas lustgas samtidigt. Soft tänkte jag. Sköterskan hämta lite saft till mig o kaffe till Marcus. Dom första andetagen jag tar av lustgasen gav effekt direkt. Minns att jag bara luta mig bakåt o sa att de här var bra skit lite lulligt. Kände mig typ full. Hög? Har aldrig varit hög men skulle kunna tänka mig att det känns typ sådär. MEN icke att förglömma, den tog inte bort smärtan alls. Nu började de bli jobbigt. Jag var stupfull men samtidigt helt klar i huvudet på något sätt och kände all smärta. Men såg suddigt o kände hur jag svamlade, Började må riktigt illa med. Marcus stackarn försökte lugna ner mig o hjälpa mig men ganska svårt. Inte ett skit han kan göra. Helt nerskvätt blev han iaf. Till slut klarade jag inte kontrollera smärtan mer o började mer få panik. Jag börja skrika om att jag ville ha en annan bedövning men dom sa bara åt mig att ta lustgasen hela tiden. Ville inte ha lustgas, men tog den ändå. Tills jag fick rycket o bara går ur badet, dom hade hämtat en grej jag skulle gå med som man kunde luta sig emot den bara kasta jag iväg. Hade inte jag tid med. Dom hade även hämtat kläder o handukar till mig. Nej nej. Jag rusar ut naken, Marcus efter med handuk o jag bara måste ha bedövning tänkte jag! Sköterskan blir helt till sig o säger att här kan jag inte vara naken o virrar runt en handuk på mig. riktigt brått hade jag o samtidigt kunde knappt gå o var helt snurrig pga av lustgasen. Kändes hur långt som helst till förlossningsrummet. Jag skriker hela tiden efter bedövning. Började bli riktigt förbannad för att ingen gjorde något. snart snart. Dom tar på mig sånna där band runt magen igen o kopplar de till en maskin. Och så ska dom kolla igen hur mycket jag hade öppnat mig. Då var jag fullt öppen tydligen. Då tog dom mig på allvar igen. Kändes nästan hela tiden som om dom inte trodde på mig att jag hade så ont. Kärringar. För dom försökte verkligen hela tiden dryga ut på tiden. Jag skriker fortfarande efter bedövning. Nehe, nu var de försent för de. Blev ingen bedövning alls. Dom försökte trycka i mig lustgas, men nu vägrade jag ta den skiten.

Nu kanske de här verkar som en jätte lång stund? Men nej detta hände tydligen väldigt fort. Kl 08:36 började jag krysta. Jag var helt galen, var jobbigt faktiskt. Jag grät, jag skrek jag viffta med armar o bad dom o ta ut honom nu! Marcus fick riv o nyp märken lite här o var. Sen gick jag verkligen in för de, började krysta så jag nästan explodera. Jag krysta till o med när jag inte skulle krysta. Typ de enda som fanns i huvudet var att nu jävlar ska han ut! 08:54 var han ute. Äntligen var väntan och rädslan för förlossningen över. Marcus klippte navelsträngen och sen låg han på mitt bröst, och bara var hur underbar som helst. Så från första värken till han var ute tog knappt 6 timmar. Helt okej.

Sprack jätte lite sa sköterskan o jag fick sy två stygn. Dom spraya på någon bedövning som sved så de fanns inte! Dom spruta in något i handleden med som tydligen skulle hjälpa till så livmodern skulle dra ihop sig. Devin tog bröstet på en gång utan problem med. Men aj så ont de gör i början. Rekomenderar helt klart ett sånt där amningsskydd. Roliga med e att jag typ hoppa upp ur sängen fort o sträckte lite på mig o undra hur jag såg ut i håret egentligen. Sköterskan kom in o var lite paff att jag redan var uppe. Var helt plötsligt hur pigg som helst och Marcus var hur slut som helst. Tog en dusch o lite macka sen fick vi ett rum marcus o jag. Och Devin såklart :) Ett tack till sköterskorna med, lite jobbig var jag allt. Men dom e nog vana skulle jag tro ;) Och jag skulle nog inte ha klarat de utan Marcus.



Titta på honom. Hur fin är inte han då. Och han blir bara finare o finare för var dag :)

De e min o Marcus son de <3 De gjorde vi jävla bra!


Im back!



Ja som troligtvis alla vet nu så är han äntligen här :) Får ursäkta förra inlägget hah. Var just innan jag var tvungen o väcka Marcus för misstänkte lite att de kanske var dax. Men var envis för ville inte åka in, tänkte att de bara var förvärkar. Det var de inte.

Men fan så gutt de e nu. Äntligen! Har varit fullt upp fram tills idag. Idag har vi inga som helst planer. Idag vill jag bara att det ska vara vi. Vi 3 :) Har varit jätte trevligt med besök o allt, och jag har inte alls varit trött. Sån här energi har jag inte haft på hela graviditeten. Efter förlossningen var jag inte ens utmattad utan jag hoppa upp fort efteråt. Marcus var dock helt slut. Lustigt de där. All trötthet kommer väl komma som ett brev på posten lite längre fram kanske. Min kropp känns dock ganska skev, den är nog trött. Min stackars rygg. 
Ska uppdatera lite om veckan lite senare :)





!

jaag troor jag dööööööööör!

Torsdag



Härligt avsnitt av Vakna idag! Fan imon är de sista avsnittet för sommarn. Men dom kommer ju tillbaka i höst. Men ändå! skit. Idag var Katrin där med sin lilla Ringo. Berätta om sin jobbiga förlossning. Kändes ju lagom inspererande för mig som när som helst kommer att ligga där o plågas! I 28 timmar hade hon kämpat, tills dom avbröt för kejsarsnitt. Som hon sedan fick en infektion av efteråt! Hejja. Kommer nog skänka en tanke åt henne när jag har som mest ont! Kanske kan hjälpa mig. ;)

Sixten o jag har segat som bara den i sängen idag. Han har blivit så mysig! Sen var jag jävligt snabb upp när jag hörde att posten kom. okej snabb var väl o överdriva. skit jobbigt o rulla sig upp ur sängen. Har inga som helst magmuskler till hjälp längre haha. Verkligen en knubbsäl till 100%. Rätt mysigt. Sen blev jag arg för att mitt paket ifrån Nelly.com inte dök upp! Gick o la mig igen.

Men nu kom de en tjej o plinga på! Tur att jag öppna. För tveka först. Då hade postgubben lämnat mitt paket hos henne! Vilka ideer dom har. Står ju tydligt mitt namn där på. Men men jag fick iaf mitt paket o e sjukt nöjd med köpet!! Fan härligt, typ första gången jag är nöjd efter en internetbeställning! skit bra. Fin sommarklänning som jag hoppas kunna få använda snarast :) Så nu är jag på bra humör.

Måste hoppa in i duschen nu, för när Marcus kommer hem blir de o vända för hans del igen. Åter till Vimmerby. Jag ska handla lite nödvändigheter ;) sköljmedel framförallt!






Min lilla sixten har kurrat in sig rätt duktigt.


sego

Sitter här o har ont i typ varje del man kan ha ont i. Helt korvig i hela kroppen. Marcus e sämst på o ge massage. Försökte få de lite städat här idag, men satte bara igång diskmaskinen sen orka jag inte mer.. hejja mig! Sitter här med en mugg nyponsoppa ist. Marcus ville sova en timme, så hoppas han låter de bli runt en timme nu så vi kan åka o handla o laga någon mat sen.

Nä men fan ska ge de ett till försök o få lite ordning här hemma nu.

Vecka 39

Attans. Beställde hem lite ifrån nelly.se. Jaja var inte för så mkt. Hitta en jätte söt klänning som förvånadsvärt bara kostade 160 kr. Och sen ett midjeskärp oxå för 40 kr. Så enligt mig gjorde jag ju ett klipp! Inga pengar för att bara.. så blev faktura. Men de e jag fan värd. Roliga e att jag sa för typ inte alls länge sen att jag aldrig mer ska beställa ifrån nätet, för inget passar ju! Så jävlar om de inte kommer passa nu.

För övrigt, skit tråkig dag. inte gjort ett piss, träsmak i röven.

Men idag är jag i vecka 39! Fullt gången helt enkelt. Nu e de bara den eviga väntan. Många frågar om jag inte börjar bli nervös o grejer. Nej inte ett dugg faktiskt. Jag har alltid varit rädd för att föda, mycket mer innan jag blev gravid. Jag skulle ha barn utan att föda då, de var planen. Men nu är jag så jävla trött på de här så jag skulle kunna börja såga av mig ena armen för att slippa! Vill bara få de överstökat. Så känner jag nu. När de e dags kommer jag nog få panik. Får jag ta då. Lustgasen kommer vara min bäste vän. Men nervositeten finns inte här ännu iaf. Det enda jag e nervös för egentligen e väl att de kanske är något fel på barnet...hoppas verkligen att den är frisk o allt sånt. Men enligt barnmorskan så är den ju det så får lita på de :)



   



Fantastiska helg



Fantasisk helg! Vädret har verkligen gjort sitt. Idag är vädret lite gråare, men gör ingenting! I lördags tog jag mitt första dopp i sjön! Ja vad ska man säga, det var kallt! Men alltid skönt efteråt. Vi åkte även till Virserum och kollade lite på fotboll. Virserum vs Målilla. Alla heja på Målilla förutom jag. Virserum vann iaf. 3-1 om jag inte minns fel. Men bryr mig inte så jäkla hårt om att heller så.

Efter det blev de fika på min gamla gata hemma hos Robbans föräldrar i Målilla! Var trevligt, glass o jordgubbar. Sen tog vi en omgång i Kubb med. Kubb e kul! Även att jag suger på att iår. På kvällen blev de Parkfest! Var trevligt. Hade nog varit riktigt KUL med om man kunnat inta alkohol. "man kan ha lika kul utan alkohol på fest" Bullshit, helt jävla omöjligt! JA. Men trevligt var de.

Idag ska jag till Barnmorskan, fast till någon annan tror jag för min vart visst sjuk. Jobbigt när de typ e sista kontrollen. Men thats life. Tänka sig att det är exakt 1 vecka kvar idag tills beräknad ankomst. lovely.







Spelkväll hos Robban

Bakfylla? Va e de? Jag minns inte. Länge sen den hälsa på mig nu o de e jäkla skönt! Idag är den o hälsar på hos Marcus ist muhah. Vi hade faktiskt en riktigt trevlig kväll igår hos Robban :) Hade värsta grillpartyt. Robban, Carolina, Marcus o jag. Only us. Bra skit! Spelade Kubb, pictornary o kort bl.a. Vid Halv fem i morse vart vi hemma. Måste helt klart göras om.


 






Nu sitter jag här o äter jordgubbar med socker o mjölk. Mmmmmmmmmmmmmm. Så sommmmrigt! Funderar på att gå o hälsa på min vän som fick tuttar igår o se hur hon mår. Eller så går jag o myser lite med min whiskey stinkande kille ^^, Både och kanske! Idag är jag på G!



Emelie

Idag fyller min syster 23 år! Så grattis till henne!


 


Torsdag



Fan vilket härligt väder de varit idag. IGEN. Wow. Suttit ute med carro i solen o tror allt jag börjar få lite färg nu. Måste jobba lite mer på att dock. Jag har i många år undvikt o vara i solen, hatar att sola plus att jag ville va blek.. Tyckte de var så jobbigt o kanske bränna sig, eller fälla en massa hud o ful bonna bränna o skit. nä jag tyckte de var skönare o sitta i de svala. Nu har jag ändrat mig. Jag vill va brun, inte ngn jäkla blekfis längre. Men jag som alltid haft så lätt för att bli brun blir inte de längre! jäkla skit. måste helt enkelt bygga upp mitt pigment igen.

I kväll drog vi en sväng till Robban o drack lite kaffe med. Nä inte jag. Saft för min del. Sen blev de även en rond med Kubb! Kenny o jag vart på lag då Robban var jävligt snabb med o paxa Marcus. Troligtvis för att Marcus hade jäkla tur sist vi spela kubb. Men där gjorde han ett misstag. Kenny den jäklen hade ju lite talang på de med så vi vann! härligt. Viktigt viktigt.

Imorgon blir det grillning! fläskfile. muums. Fanns skit billiga fläskfiler på willys idag, så skynda er dit!



2 fat




Sitter o tycker lite synd om mig själv nu. Marcus ligger i badet, o jag får inte vara med. Jag är för tjock o får inte plats :( fifan.



RSS 2.0